Da sind wir wieder Leute.

Tijdens mijn laatste jaar op de middelbare school moest ik een beslissing maken wat ik verder nog wilde gaan studeren. Ik wilde maar al te graag de wereld ontdekken en nieuwe culturen leren kennen, dus ik moest gaan reizen, maar het liefst niet doelloos.

Snel had ik al door dat ik International Business and Languages wilde gaan studeren in Den Bosch aan de Avans Hogeschool. Tijdens deze studie was ik immers verplicht om 2x voor een half jaar naar het buitenland te gaan, niets mis mee toch?

In mijn tweede leerjaar was het al zo ver, we mochten onze top 4 locaties doorgeven waar we wilde studeren. Mijn lijstje zag er zo uit:

  1. San Sebastian, Spanje
  2. Cadiz, Spanje
  3. Worms, Duitsland
  4. Trier, Duitsland

3x raden welke het geworden is, inderdaad, mijn laatste keuze… en dat vond ik destijds niet zo heel leuk en dat hebben mijn leraren geweten ook. Maar ik was jong en naïef

en had nooit zo moeten reageren want eenmaal aangekomen in Trier, Duitsland ging een nieuwe wereld voor mij open en ik had er de beste tijd van mijn leven…. Duitsland/Bier/Erasmus/Zomer/BBQ/WK…. maak hier een opsomming van in je hoofd en je kan misschien al begrijpen waar ik op doel, man man man, wat waren dat mooie tijden en ik zou graag terug in de tijd willen om dit rustig alles over te doen!

WK 2010 in Trier

WK 2010 in Trier

Mochten jullie meer willen weten over mijn ervaring in Trier, let me know!

Verder zou het ook top zijn als een van jullie buitenland studie heeft gedaan en eventjes laat weten of jullie het ook zo immens naar jullie zin hebben gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *