Tianjin Explosie

Vanmorgen toen ik op het aankwam op het werk was het meteen al het gesprek van de dag… “Heb jij ook die explosie gezien in China?”
Nu was het ook nog extra van belang omdat wij veel importeren uit China.

De hele dag wacht ik al op updates over de situatie daar in Tianjin, China. Echter zoals gewoonlijk in China, komt er weinig informatie naar buiten…
Voor de mensen die de filmpjes nog niet hebben gezien, check dit!

En nu ziet het er zo uit:
http://https://www.youtube.com/watch?v=XZa48XG7NNMTianjin Aftermatch

Momenteel worden er maar 50 doden vermeld op moment van schrijven, maar ik ben er van overtuigd dat dit aantal nog veel groter is… of het ook officieel door China bekend wordt gemaakt… ik betwijfel het. Alle Chinezen die in eind jaren 80 geboren zijn weten zelfs niets af van de Tiananmen Square massacre… ook allemaal in de doofpot. Dus ik ben bang dat het hier ook gaat gebeuren.

Ik hoop dat we hier iets van leren… wat een enorme explosie zeg! pff…

*Update*

16/08/15 ondertussen zijn er al 112 doden gemeld en nog steeds 86 vermiste brandweerlieden. Nog steeds zijn dit de cijfers die de Chinese regering en de locale instanties van Tianjin aangegeven. Verder zijn er al honderden social media account op slot gegooid door de overheid om ervoor te zorgen dat daadwerkelijke informatie (nog) niet naar buiten gaat.

Het feit dat er veel regen voorspeld is en dat water de eventuele explosies heeft veroorzaakt, hoop ik dan ook echt dat er niet nog meer schade/slachtoffers gaan vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *