Wat is Google AdSense?
Via Google AdSense is het mogelijk om advertenties te laten zien op je website. Als jouw website bezoekers hier dan op klikken, krijg jij een paar eurocenten toegewezen van Google. Maar uiteindelijk betaald de advertentie aanbieder hier dus voor. Google is alleen de middleman in dit opzicht. Lees hier meer over hoe je zelf kan beginnen met AdSense

Google AdSense Goedgekeurd!
Het is dan toch gelukt! Mijn Google AdSense account is goedgekeurd en geactiveerd. Dit betekend dat ik nu advertenties mag laten plaatsen op mijn website. Mijn euforie kon niet op en ben meteen aan de gang gegaan… maar zoals het gezegde gaat: “Haastige spoed is zelde goed”.

Want waar kwam ik nu achter? Nou, het zit zo: mijn advertentieblok onderaan de pagina, in de footer plaatste advertenties over mijn content heen. Dat zit er onprofessioneel uit en onprettig. Dus in mijn zoektocht naar hulp, kwam ik op de website uit van Google AdSense Support

Binnen 1 uur tijd werd mij even vermeld om toch maar even de terms and conditions van Google AdSense te lezen. Als ik dit niet heel snel zou doen, kon ik een ban for life krijgen omdat ik niet aan de eisen voldeed. Ik stond perplex, maar hoezo? Google heeft toch 2 dagen nodig gehad om mijn website te reviewen?

Voorwaarden
Nu ben ik snel door de terms and conditions heen gescrolled en zag het al meteen… Ik moet nog veel gaan aanpassen om Google AdSense tevreden te houden. Dus mensen, lees a.u.b. eerst dit voordat je je aanmeld bij AdSense om problemen te voorkomen: AdSense Beleid

Zojuist heb ik vlug een Cookie Plugin gedownload omdat dit een van de eisen is. In de loop van de dagen zal ik meer dingen moeten gaan aanpassen om het allemaal in-lijn te krijgen met Google AdSense.

Hopelijk gaat alles uiteindelijk goed en kan ik mijn eerste eurocentjes gaan verdienen!

Journey 2 success Google Adsense

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *